Diferenta intre apa de parfum si apa de toaleta

  
  Concentratia de esenta, adica de uleiuri voloatile si ingrediente active care confera fiecarui parfum personalitatea sa , este cea care face diferenta intre felurile unui parfum, si care influenteaza si pretul acestuia.

  La inceputuri, ale parfumului modern, atunci cand estentele erau din ce in ce mai folosite pentru mascarea mirosurilor dezagreabile, parfumurile erau esente uleioase in sticlute mici, sau in alte mini recipiente, folosite pentru parfumarea manusilor la marile curti regale.

 Materia prima folosita pentru obtinerea acestor uleiuri volatile erau florile, si cateodata anumite parti ale animalelor( glandele moscului) trecute printr-un proces indelungat si complicat de extragere, distilare, macerare, conservare. Se folosea grasime, alcool si apa.

 In orasul Grasse, cunoscut drept capitala parfumurilor, aici producandu-se la un momendat parfumurile Europei, exista Muzeul International al Parfumului. 

Tehnica si metodele obtinerii diferitelor miresme este una dificila creatorii de parfumuri, trebuie sa aiba un miros foarte fin si bine antrenat, pentru a recunoaste o anumita mireasma si pentru a o asocia cu alte miresme si  a crea amestecul echilibrat si atragator care va sta intr-o sticluta eleganta si ne va incanta simturile olfactive.

Uleiurile pure nediluate cu apa sau alcool, se numesc esente ele vin in sticlute mici sunt scumpe si foarte inmiresmate cu o rezistenta in siaj pana (unele) la  24 de ore.

Apa de parfum(EDP) are in compozitie 80% esenta de parfum si 20% apa.

Apa de toaleta(EDT) are in compozitie 20% esenta de parfum si 80% apa.

 Cu cat procentul de esenta este mai mare, parfumul va avea un caracter mai pronuntat si va rezista mai mult de-alungul zilei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sedinta de brainstormig. Ce inseamna, metode de brainstorming

Atacuri de panica. Anxietate. Ce sa facem cand avem un atac de panica?

Un obiectiv pe care nu poti sa-l ratezi daca vizitezi Budapesta#Castelul Buda