Cafeaua si angina pectorala. Ajuta cafeaua in ameliorarea ei?
Termenul de angina se refera la o forma de boala coronariana care are drept cauze insuficienta circulatiei cardiace, ateroscleroza arterelor inimii, hipotensiunea arteriala. Inima ne anunta ca nu mai are suficient oxigen pentru a-si indeplini sarcinile in mod optim.
Angina pectorala se manifesta printr-o durere, o tensiune la nivelul sternului, care se mentine o perioada de timp.
In tratamentul anginei, pe langa prescriptia medicala, trebuie sa avem grija la alimentatie, sa renuntam la fumat si la alcool si sa reducem stresul.
In ceea ce priveste consumul de cafea si rolul acestuia in ameliorarea simptomelor anginei pectorale parerile sunt pro si contra.
Conform unui studiu efectuat de cercetatori germani, cafeaua imbunatateste capacitatea unei proteine(P 27) care stimuleaza activitatea mitocondriilor din celulele cardiovasculare protejandu-le impotriva agentilor patogeni si determina refacerea muschilor cardiaci.
Conform aceluiasi studiu, consumul zilnic de cafea ar trebui sa fie de patru cesti.
Comentarii
Trimiteți un comentariu