Cum sa fii manager in propria afacere? Cat de greu e sa faci ceea ce vrei?
Fa ceea ce-ti place! Munca nu va mai fi doar un job atunci cand faci ceea ce vrei! Gaseste-ti pasiunea si urmeaz-o! Cate asemenea indemnuri nu am auzit si citit , mai ales odata cu dezvoltarea antreprenoriatului si in tara noastra? Pare usor, nu-i asa?
Da! doar pare! In realitate, sa-ti dai seama ce-ti place cu adevarat, si sa faci bani din asta pentru a te intretine este de fapt o problema incalcita si care trebuie analizata cu atentie.
A-ti gasi pasiunea inseamna sa descoperi ce activitati, cauze, idei, oameni sau locuri te fac sa fii cel mai entuziasmat.
Cert este ca in procesul de descoperire a pasiunii iesirea din zona de confort este pasul pe care trebuie sa-l faci neaparat.
Sa calatoresti in locuri in care n-ai mai fost niciodata, sa vorbesti cu oameni din diferite categorii sociale, sa-ti iei joburi pe care in alte conditii nu le-ai fi luat in calcul, sa citesti carti din domenii de care nu esti interesat.
Trebuie sa ai incredere in aceste cautari a noi experiente, pentru ca, intr-un mod necunoscut sa apara interese noi si puteri nebanuite. Ai incredere in tine!
Este adevarat ca, daca nu iubesti ceea ce faci, nu vei avea prea mare succes. Este un efort care trebuie depus asiduu si care-i recompenseaza doar pe cei care gandesc "out of the box!".
Sa incepi o afacere sa o manageriezi si sa o transformi intr-un succes nu este ceva usor, altfel piata concurentiala ar fi destul de incarcata, insa daca ai identificat nevoia din piata, ai gasit solutia in indeplinirea ei si ai finantarea sau stii cum sa o obtii mai ai nevoie de noroc si perseverenta, si sa nu te speri de esec.
Toate astea impreuna sunt " ideea de afacere". De unde vine ea cum o gasesti, cum o dezvolti?
Ideile de afaceri sau "ganduri extreme" ,cum mai sunt numite, pot aparea la intamplare din discutiile cu ceilalti, din carti, de pe net, din bloguri, din citate, stiri, afise, discutii surprinse la intamplare stand la semafor sau la masa in restaurant, asteptand autobuzul, din proiecte pe termen scurt sau lung.
In fiecare zi zeci de ganduri ne trec prin minte. Acestea pot fi relevante, sau nu, pentru munca noastra. Ele se materializeaza in diferite stadii de dezvoltare. Trebuie sa ai curaj sa pui in practica ideea care are potential de dezvoltare intr-o afacere care sa fie profitabila, pasii pe care ii vei face pe parcurs vor fi esentiali pentru directia in care ea se va dezvolta si materializa. Ideea e,ca trebuie sa faci primul pas: sa iei decizia curajoasa de ati manageria propria afacere!
Comentarii
Trimiteți un comentariu