Anul bivolului de metal, conform zodiacului chinezesc 2021

 Un an cu o lume schimbata din cauza Corona virusului care a avut influente asupra vietii tuturor locuitorilor pamantului.  O multime de reguli au trebuit si trebuie respectate in continuare pentru a ne proteja pe noi si pe ceilalti , au fost luate o serie de masuri fara precedent care au avut repercursiuni in toate domeniile, acest an va fi anul celor care muncesc din greu a celor ce vor privi totul cu calm , vor avea rabdare si vor actiona in consecinta, acesta este anul bivolului de metal.
Zodiacul chinezesc este o practica populara o credinta orientala veche de 3000 de ani. Are la baza fazele lunii si un ciclu de 12 ani, fiecare purtand numele unui animal
Cum au fost selectate cele 12 nume din multitudinea de animale? Conform povestilor orientale , in urma unei competitii initiate de Imparatul de Jad, care vroia astfel sa poata sa-si numere ani pentru a-si determina varsta, sau ,in alta poveste de Imparatul galben care cauta 12 animale sa-i pazeasca palatul.
Competitia consta in trecerea unui rau, sau urcarea unui munte, animalele fiind selectate in ordinea in care au ajuns: sobolanul, bivolul, tigru, iepure, dragon, sarpe, cal, capra, maimuta, cocos, caine si porc.
Ele s-au folosit de inteligenta, forta, viclenie, rabdare ajutandu-se sau incurcandu-se unele pe altele. Astfel se considera ca trasaturile fiecarui animal se reflecta asupra celor nascuti in anul animalului respectiv.
Pisica a participat si ea la competitie dar nu a obtinut nici un an, tradata fiind de sobolan. De aici, poate, animozitatea dintre cele doua specii. Dar asta este alta povestire!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

City break venetian. Ce sa vizitezi in Venetia

Sedinta de brainstormig. Ce inseamna, metode de brainstorming

Ce este zaharul? Pro si contra consumului de zahar