Pentru ce este bun uleiul de cocos?

Uleiul de cocos, foarte folosit in bucataria popoarelor orientale, este un superaliment care utilizat cu regularitate in preparatele noastre culinare ne va aduce multe beneficii din punct de vedere nutritional cu efecte pozitive asupra sanatatii.

1. Contine acizi grasi saturati sanatosi.

Acizi grasi din componenta uleiului de cocos ajuta organismul sa arda mai multa grasime, transformand-o rapid in energie pentru corp si creier.

Creste nivelul colesterolului bun din sange, reducand astfel riscul aparitiei bolilor de inima.

2. Mentine sanatatea inimii si imbunatateste functiile acesteia.

Pentru lumea vestica uleiul de cocos nu este un aliment obisnuit, folosit cu regularitate in alimentatie. 

La popoarele din zona Pacificului nutritia se realizeaza avand la baza acest ulei, peste 60% din calorii fiind obtinute din consumul de ulei de cocos.S-a constatat in aceasta zona o stare a sanatatii buna si un risc scazut de dezvoltare a bolilor inimii. Datorita compozitiei sale unice, un tip de grasime pe care corpul o sintetizeaza altfel decat celelalte tipuri de grasime, mult mai usor si eficient.

3. Incurajeaza arderea grasimilor

In societatea moderna de azi obezitatea, este o problema de sanatate tot mai des intalnita. Consumul mic de calorii nu este suficient in pierderea in greutate, trebuie consumate alimente grase benefice, din surse corecte. Alimentele influenteaza activitatea hormonala a organismului in mod diferit. Uleiul de cocos prin acizii grasi pe care i contine grabeste arderea caloriilor, insa sa nu uitam totusi ca este un ulei, o grasime si nu trebuie sa consumam cantitati exagerate. 

4. Are efecte antibacteriene

Acidul lauric continut de uleiul de cocos ajuta la distrugerea microbilor, bacterilor, virusilor, mentinand sanatatea tractului intestinal,are eficienta impotriva racelii si poate fi folosit pentru igienizarea cavitatii bucale.

5.Reduce pofta de mancare.
  Este astfel util in dietele care au ca scop reducerea greutatii corporale.


6. Are efecte benefice in ingrijirea pielii, parului si dintilor.

Folosit extern ca demachiant pentru ten, in combinatii cu diferite creme, ca masca pentru par sau ca ingredient antiseptic pentru curatarea dintilor, ulei de cocos actioneaza ca un produs cosmetic minune! Creste cu peste 30% gradul de hidratare a pielii uscate si foarte uscate, tratand cosurile si eczemele. Confera stralucire parului si stimuleaza regenerarea acestuia. Folosirea cu regularitate a uleiului se cocos, reduce considerabil ridurile de la nivelul tenului si previne aparitia acestora, mentinandu-i aspectul tanar. Este un bun igienizant al danturii, intareste smaltul dintilor si inlatura petele produse de anumite alimente.

Sunt numeroase tipuri de ulei de cocos pe piata, rafinate/nerafinate, bio sau nu , cu miros sau fara. Cele folosite in industria cosmetica vin ambalate ca atare, in recipiente caracteristice cosmeticelor, sticlute mai mici cu pompita si usor diluate cu alte uleiuri sau ingrediente. 

Uleiul de cocos are o consistenta solida la temperaturi normale, odata cu cresterea temperaturii va deveni lichid uleios. 

Cel folosit in alimentatie poate fi folosit si in tratamentele cosmetice cu conditia sa provina dintr-o sursa bio, organica si sa nu aiba o consistenta alterata, cu impuritati.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce este zaharul? Pro si contra consumului de zahar

Sedinta de brainstormig. Ce inseamna, metode de brainstorming

Ce sutien mi se potriveste? Marimea corecta la sutien. Calculator marime sutien.