În Clisura Dunării. Relaxare pe timp de ploaie!

În sudul Banatului pe teritoriul a doua județe, Mehedinți si Caraș-Severin,
se întinde un loc fantastic,  Clisura Dunarii.Dinspre Moldova Noua, prin Pojejeva, Coronini, Sichevița, Berzeasca, Șvinița, Dubova, Eșelnița, Ilovița pana la Orșova, de-alungul drumului care merge paralel cu marele râu, avem cu ce ne clăti ochii, peisaje de vis,întinsul de apa, pe care scântăie lumina soarelui. Cormorani, ici si colo, sprijiniți de trunchiurile putrezite, pe jumatate ieșite din apa care inunda zona de câmpie. Ruine de cetați( Tricule), pontoane de pescari, livezi de smochini, bacuri incărcate care traversează fluviul încet, încet, apoi râul intra în magnificii munți, căutându-și drum printre pereții stâncoși si împăduriți, aflați de o parte și de alta. Vedem cetatea Golubac, la vecini, pe mal, tot la ei situl arheologic acoperit, peșteri, vârfuri impunatoare de munte, pe malul nostru. Ajungem in Cazane(Mici si Mari ), în fapt, strâmtori, un defileu prin care raul îsi face loc prin spațiul îngust al pereților masivi ai munților. Vedem o mănăstire (Mraconia),  biserică construita în 1523, distrusa și refacută de-alungul timpului o sculptura în munte (portretul lui Decebal), sponsorizată de istoricul si omul de afaceri C.Dragan, basorelieful de 55 m înaltime a fost realizat de o echipa de 11 sculptori sub îndrumarea lui Florin Cotarcea, barcuțele mai mari, mai mici în care turistii se pot urca pentru a avea si alta viziune asupra acestui loc fabulos, de pe apa. De aici, vezi, pe partea sarbească, Tabula Traiana, mostenirea romană. Mergem tot așa pe drumul acesta spectaculos care te lasa uimit la fiecare pas, până cand Dunarea se ascunde, parcă, pentru a-ti da un moment de respiro, un moment de cugetare în care sa te bucuri pe îndelete de ceea ce tocmai ai vazut.  

Unitațiile de cazare sau înmultit și s-au dezvoltat în ultimii cațiva ani,
o data cu repararea DN 57 si mentinerea lui in stare bună. Turiștii au prins curaj să se avânte in calatorii înspre aceasta porțiune a Dunarii.  Pare ca tot ce poți vedea aici, poți să o faci în 2 zile, dar peisajele oferite de întalnirea marelui fluviu cu munții, mirosul Dunarii în acest cadru natural, sunetul curenților care îndrumă valurile catre mal, sunt o senzație de care nu te poți satura. Cel mai important obiectiv: relaxarea! 

Noi am stat la pensiunea MAI DANUBE, un loc extraordinar cu gazde primitoare, camere spațioase cu balcon, cu priveliste spre fluviu, terasa pe malul apei unde servesc preparate delicioase, ponton, piscina, cu alte cuvinte tot ce ți-ai putea dori de la o unitate de cazare, mai multe detalii gasiți aici: https://maidanube.ro/ 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sedinta de brainstormig. Ce inseamna, metode de brainstorming

Ce sutien mi se potriveste? Marimea corecta la sutien. Calculator marime sutien.

Zacusca de vinete in stil traditional, salata de vinete sau vinete la gratar