O cafea de vineri, la Viena. Excursie de-o zi !

  Asezat pe malurile Dunarii, inconjurat de padurile vieneze, orasul capitala a Austriei, Viena este unul din cele mai vizitate orase din Europa.

  Viena ofera turistului care poposeste aici o varietate larga de obiective turistice, nenumarate modalitati de divertisment si relaxare. Pentru a vedea si a experimenta cat mai mult din acest oras iti trebuie timp asa ca daca te afli in Viena, pentru prima data , iata ce sa nu ratezi, obiective foarte cunoscute in centrul orasului, apropiate si care pot fi vizitate repede, repede.

 Mai intai am inceput "Una zi la Viena" cu un moment de relaxare, dupa un drum lung la o cafea pe o terasa interioara gasita din intamplare, cu multa verdeata si cu un aer rustic austriac. In Viena sunt numeroase asemenea baruri, taverne, restaurante in curti interioare, care impresioneaza prin amenajarea verde pe care o adopta si prin cadrul intim oferit.

Am plecat apoi in cautarea de obiective interesantefara o tinta anume. In plimbarea noastra am observat ca modernitatea, istoria, natura se omogenizeaza perfect in acest magnific oras creand atractii culturale, parcuri si gradini magnifice totul intr-un cadru arhitectural impresionant. Din brosuri, din cautarile virtuale stiam de simbolul acestui oras. Catedrala Sf. Stefan. Cautam cu privirea acesta fantastica cladire, si la un momendat vad turnul in stilul arhitectural unic. E turnul sudic cel mai inalt din cele patru ale sale, 136,44 m. Ne-am clatit ochii cu minunatia, in interior nu am fost, lasam pe data viitoare, si am plecat mai departe, am trecut de faimosul muzeu Albertina, si am ajuns la cunoscuta strada Hilfemariastrasse, marci si branduri, magazine, restaurante de lux. Nu am zabovit mult aici am intrat intr-o parfumerie cunoscuta, doar din curiozitate, n-am cumparat nimic, si am indraznit sa bem o cafea mica la o cafenea specializata, vindea numai cafea. In zare, vedeam Palatul Imperial Hofburgne indreptam catre el, admirand, din aproape in aproape, impresionanta sa arhitectura. Pe langa noi trecea una din celebrele trasuri care te pot plimba prin centru, si din care poti savura, cu privirea, in tropaitul cailor, magia acestui oras.  

Au si austriecii bubele lor, dar nu voi mentiona prea multe aici, ci doar gramada de placaje si ceva moloz, aruncate neglijent pe o straduta, foarte cocheta cu aer istoric foarte vechi, din apropierea palatului. Cam atat am vazut noi intr-o zi la Viena. Ne-am grabit sa ne intoarcem pe podul peste Dunare, la locul unde ne parcaseram masina, pentru a porni din nou la drum.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

City break venetian. Ce sa vizitezi in Venetia

Sedinta de brainstormig. Ce inseamna, metode de brainstorming

Ce este zaharul? Pro si contra consumului de zahar