Protecție solară cu grad ridicat. SPF 30 și SPF 50.
Băile de soare sunt cunoscute pentru efectele lor benefice, în producerea si stabilizarea vitaminei D în organismul uman.
Însa, expunerea prelungită la soare, poate avea consecințe negative in ceea ce privește sanatatea pielii, care pot duce la afecțiuni grave, precum cancerul de piele.
Radiațiile cu raze UVB si UVA.
Razele ultraviolete, UVB si UVA, emanate de lumina solară sunt deosebit de periculoase, în cazurile de expunere excesivă la soare, fară protecție solară.
Ele sunt prezente tot timpul anului, dar intensitatea lor depinde de anotimp. Acestea pot fi nocive chiar si iarna, deci cremele, gelurile, spray-urile pentru protecție solară, sunt indicate a fi folosite si în sezonul rece.
Ce înseamna SPF?
SPF, Sun Protection Factor, în traducere, factor de protecție solară, FPS, este un reper care masoara nivelul arsurilor solare provocate de razele UVB, prin stabilirea unor parametri de protectie împotriva acestora, in cazul expunerii îndelungate a pielii la soare.
Astfel pe etichetele produselor destinate protecției solare sunt menționați acești parametri.
Protecția scazută înseamnă un SPF între 6 si 15, o protecție medie este asigurată de un SPF între 15 si 25, iar o protecție ridicata si foarte ridicata, sunt asigurate de un SPF 30 și respectiv SPF 50.
Cand folosim produse cu protecție ridicata SPF 30 și SPF 50?
În cazul pielii deschise, sunt recomandate produsele cu un factor de protecție ridicat, pentru a proteja epiderma de razele ultraviolete.
Ele vor acționa ca o barieră la nivelul epidermei, protejand-o de posibilile leziuni pe care le pot provoca radiațiile solare.
De aceea, indiferent de nuanța pielii, mai închisă sau deschisă, medicii dermatologi recomandă folosirea zilnică a protecției solare, mai ales în perioada estivală, și cu preponderentă între orele dupa amiezii, 11- 17.
Pentru a preveni ridurile premature, petele solare si alte leziuni, este indicat să folosim pentru pielea feței si a gâtului, o crema cu protecție solară ridicată, SPF 30 în perioadele înnorate si SPF 50 în perioadele însorite.
Comentarii
Trimiteți un comentariu