Case mici si frumoase. Noul concept de locuit#Tiny houses

Din ce in ce mai multi oameni, din considerente financiare sau, pur si simplu, locative, aleg sa locuiasca in case cu spatiu mic sub 50 m patrati, preponderent realizate din lemn sau containere, unele dintre ele prevazute cu sistem de deplasare ele putand fi tractate si mutate oricand. Costul de achizitie a unei asemenea locuinte este mic, iar confortul oferit de acestea este multumitor si cheltuielile de intretinere foarte mici. In occident acest nou stil de locuire este cunoscut sub numele de "tiny homes".
 Problema care apare in momentul deciziei de a achizitiona si de a te muta intr-o  asemenea casa  tine de amplasarea ei. Daca nu ai un teren in proprietate poti amplasa casuta pe terenul rudelor si cunostintelor, cu acordul acestora, desigur. In California exista parcuri de tiny houses asemenea celor de rulote, unde poti amplasa casuta in schimbul platii unei chirii.
  Acest aspect poate fi luat in considerare si ca un avantaj al acestui mod de locuire. Poti muta casuta in locuri deosebit de frumoase, iti alegi privelistea si spatiul din jurul casutei, chiar si in padure, daca esti proprietarul unui astfel de teren!
 Daca esti pregatit pentru un stil de viata minimalist cu costuri minime si simplificate(ex: fara impozit), intr-un spatiu mic in care sufrageria, bucataria si dormitorul sunt in una si aceasi incapere,dar cu o terasa curte generoasa, daca casa este amplasata pe un teren care permite asta, trebuie sa iei in considerarare urmatoarele aspecte: alimentarea cu energie a acestei case, alimentarea cu apa si evacuarea apei folosite precum si sistemul de functionare a grupului sanitar. Sunt numeroase si diverse solutii: generator pe baza de petrol pentru furnizare energiei sau surse de energie alternativa(panouri solare, eoliene), rezervor pentru apa, sau captarea dint-o sursa curenta aflata in aproprierea sau in spatiul de amplasare a casei, toalete chimice sau cu scurgere provizorie,tip fosa.
   Interiorul unei casute mici nu-ti va da mari batai de cap in ceea ce priveste amenajarea va trebui doar sa faci un plan de desing eficient pentru imbinarea cat mai practica a lucrurilor necesare si pe care le vei utiliza frecvent. 
  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sedinta de brainstormig. Ce inseamna, metode de brainstorming

City break venetian. Ce sa vizitezi in Venetia

Zacusca de vinete in stil traditional, salata de vinete sau vinete la gratar