Constructie casa pasiva. Costuri.

In ultimii ani in domeniul imobiliar, constructia de case(individuale, duplexuri, insiruite) a cunoscut o dezvoltare importanta si rapida in Romania.
  Tot mai multi cetateni romani, au ales sa-si construiasca o locuinta, in defavoarea achizitionarii unui apartament. Acest trend este adoptat de tot mai multi tineri cu venit mediu si peste mediu, care in locul unui apartament in oras, cu referire la marile orase cu o dezvoltare puternica(Timisoara, Bucuresti, Cluj), au preferat o casa in localitatile invecinate acestor orase. Localitati, de acest gen, sau dezvoltat din acest punct de vedere, rezidential, foarte mult incat unele sunt considerate ca facand parte din orasul in jurul caruia se afla, ele au primit titulatura de zone metropolitane.
 In domeniul antreprenorial imobiliar o noua tehnica de construire a caselor incepe sa fie adoptata si promovata chiar daca, inca, cererea pentru acest tip de case nu este foarte mare: Construirea de case pasive.
 
Ce este o casa pasiva? O casa pasiva este o locuinta cu un consum energetic redus si totusi care ofera un mediu locuibil comfortabil si avantajos sustenabil. Consumul energetic poate fi mai redus si cu 75% decat cel al unei case normale.
 Nivelul scazut de consum energetic al unei case pasive se obtine print-o atentie deosebita in ceea ce priveste urmatoarele aspecte:

1. Termoizolatia eficienta
2. Reducera puntilor termice
3. Ferestre eficiente energetic
4. Etanseitatea anvelopei
5. Sistem de ventilatie cu recuperare de caldura

  Costurile unei case pasive pot depasi cu 20% costurile unei case normale, dar acestea pot fi recuperate in 5-10 ani de locuire intr-o asemenea constructie.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sedinta de brainstormig. Ce inseamna, metode de brainstorming

City break venetian. Ce sa vizitezi in Venetia

Ce este zaharul? Pro si contra consumului de zahar