Despre tequila...totul pe scurt ! Brand de origine controlata!

Un indian aztec a descoperit ca substanta care curgea dintr-o planta de agave lovita de traznet are un gust placut si creaza euforie. Substanta numita" pulque" a fost consumata de indieni timp de sute de ani pana la cucerirea lor de catre conquistadori. 

Tequila se face dintr-o planta numita agave, blue agave. Nu se face din cactus si nu trebuie sa aiba un vierme in sticla!

Tequila se produce doar din agave care cresc intr-o regiune specifica, in principal in statul Jalisco.
Tequila se poate produce doar in Mexic. 

Recoltarea(jima) se face manual. Se culeg doar plantele mature(8-12 ani) care au un continut optim de zahar. 

Se taie de la baza cu un cutit curbat(coa), frunzele se curata( cat mai aproape de baza pentru a preveni gustul amar) si se lasa pe camp, ca ingrasamant. Miezul plantei arata ca un ananas de 20-30 kg si este transportat la distilerie pentru coacere.

Tequila se consuma aproape exclusiv la shot, cu sare si lamaie. Este intalnita ca ingredient in numeroase cocktail-uri.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Constructie casa pasiva. Costuri.

Cele mai importante vitamine pentru cresterea imunitatii #C, D, E

Transursoaia, povestea unui drum dintre Alba si Cluj.