Despre tequila...totul pe scurt ! Brand de origine controlata!

Un indian aztec a descoperit ca substanta care curgea dintr-o planta de agave lovita de traznet are un gust placut si creaza euforie. Substanta numita" pulque" a fost consumata de indieni timp de sute de ani pana la cucerirea lor de catre conquistadori. 

Tequila se face dintr-o planta numita agave, blue agave. Nu se face din cactus si nu trebuie sa aiba un vierme in sticla!

Tequila se produce doar din agave care cresc intr-o regiune specifica, in principal in statul Jalisco.
Tequila se poate produce doar in Mexic. 

Recoltarea(jima) se face manual. Se culeg doar plantele mature(8-12 ani) care au un continut optim de zahar. 

Se taie de la baza cu un cutit curbat(coa), frunzele se curata( cat mai aproape de baza pentru a preveni gustul amar) si se lasa pe camp, ca ingrasamant. Miezul plantei arata ca un ananas de 20-30 kg si este transportat la distilerie pentru coacere.

Tequila se consuma aproape exclusiv la shot, cu sare si lamaie. Este intalnita ca ingredient in numeroase cocktail-uri.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sedinta de brainstormig. Ce inseamna, metode de brainstorming

Ce sutien mi se potriveste? Marimea corecta la sutien. Calculator marime sutien.

Ce este zaharul? Pro si contra consumului de zahar