Faleza Constanta, Cazino Constanta. Cu gandul la mare in februarie!

Daca mergi la mare, in Romania, indiferent ca, ai cazarea in  una din statiunile presarate de-alungul Litoralului Romanesc, trebuie sa mergi sa faci o plimbare pe faleza din orasul Constanta. Langa poarta 1 a portului Tomis incepe promenada pe malul marii constantene. Aici se inalta mandra din 1910 silueta faimoasei cladiri in stilul Art Nouveau,  emblema a orasului constantean, Cazinoul. Din pacate, cladirea se afla intr-un proces avansat de degradare, dar vestea buna e ca va intra, in urma obtinerii finantariilor, intru-un proiect de restaurare si reabilitare, care ii va reda stralucirea de alta data si va readuce acest monument arhitectural pe lista obiectivelor turistice deosebit de importante. In partea cealalta in fata cazinoului se afla alta cladire punct de atractie turistica, aceea a Acvariului Constanta, construita in 1958.
Rasfoind prin amintirile surprise in fotografii acum 1 an si ceva, in vara dinaintea pandemiei, am gasit pozele din scurta si rapida noastra plimbare pe malul marii in Constanta.
 Uitandu-ma la poze parca retraiesc acele momente, soarele care ne incalzeste, marea care ne incanta, sunetul valurilor izbite usor de tarm, albastrul nesfarsit care te indeamna la visare si relaxare.

Am stat asa pe nisipul fierbinte a plajei Modern savurand cu toate simturile spiritul marii si admirand impunatoarea intrare in port, pana cand o ploaie marunta si rece venita din senin, ne-a facut sa ne adapostim  sub un chiosc, noi fiind imbracati si dichisiti, asa pentru oras.
 Ne-am adapostit apoi la o terasa de pe malurile portuare si in timp ce ne delectam cu o cafea si o apa rece admiram barcutele ancorate in portul turistic.
  Am parasit faleza Constanta, lasand in urma somptiasa cladire de pe tarmul abrupt, cu sufletul oftand si cu o mana de minicochilii de scoici culese cu migala de pe plaja constanteana, suveniruri din Constanta.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sedinta de brainstormig. Ce inseamna, metode de brainstorming

City break venetian. Ce sa vizitezi in Venetia

Ce este zaharul? Pro si contra consumului de zahar