Comertul traditional vs comertul on line

Comertul este schimbul voluntar de bunuri, servicii, procesul de cumparare si de vindere a acestora. Locul de desfasurare a comertului este piata, termenul general.

 Actul comercial consta in vanzarea de produse si servicii pentru obtinerea unui venit. Comertul distribuie in modalitati diferite marfurile: de la micul negustor la hipermagazin, de la vanzarea prin etalare la forma moderna a merchandisingului. 

Astazi cea mai usoara forma de a achizitiona bunuri este aceea a cumpararii on line, din confortul casei tale sau de la birou atunci cand timpul nu-ti permite sa te deplasezi la magazin. Orice vanzator are, daca nu, ar trebui sa aiba, pe langa magazinul clasic, stradal si unul on line.

 Comertul on line a cunoscut o dezvoltare fulminanta. Daca cu o decada in urma oamenii erau sceptici in ceea ce priveste comertul pe internet astazi este o practica unanim acceptata chiar si de cei mai in varsta, este un nou trend, o noua ordine mondiala. 

Daca parintii nostri stateau la cozi pentru diverse achizitii sau parcurgeau distante mari pana la pietele, magazinele unde gaseau cele necesare, astazi prin intermediul internetului toate produsele de care avem nevoie de la mancare, cosmetice, masini, imobiliare,electrocasnice, haine, vacante si diferite servicii: plati facturi, cautari locuri de munca, informatii administrative, toate sunt la indemana noastra doar cu un simplu clik. 

 Insa comertul traditional are inca atuurile sale , vazutul, gustatul, atinsul, testatul, activitati senzoriale care sunt un factor decisiv in hotararea de a achizitiona un produs, activitati care nu pot avea loc prin intermediul unui ecran.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Constructie casa pasiva. Costuri.

Cele mai importante vitamine pentru cresterea imunitatii #C, D, E

Transursoaia, povestea unui drum dintre Alba si Cluj.