Mananca sanatos, alimentatia influenteaza sanatatea organismului!

  Aproape cu toti stim ca ceea ce mancam e foarte important in buna functionare a organismului, si ca o dieta gresita, care nu se afla in concordanta cu nevoile corpului fiecaruia dintre noi, poate avea consecinte negative din cele mai variate. De fapt mancarea ne poate imbolnavi!
 Fiecare dintre noi trebuie sa fim atenti la ceea ce punem in farfurie in functie de varsta noastra in functie de afectiuniile de care suferim, de asemenea trebuie sa fim atenti la produsele pe care le consumam , unde au fost produse, cand, ce ingrediente contin si mai ales nu trebuie sa consumam alimente alterate. Sa avem o minima discilplina cu atentie la mancarea pe care o consumam si fara abuzuri in alimentatie nu este un lucru atat de greu de facut cand e vorba de sanatatea noastra.
 Legatura dintre alimentatie si sanatate este un fapt dovedit si cunoscut chiar din vremuri antice.
 Alegerea alimentelor, prepararea si consumul lor, un program regulat de exercitii fizice, baile de aer proaspat in mijlocul naturii, o igiena fizica si psihica riguroasa sunt pasii de urmat catre un mod de viata sanatos.
  
 Reguli de nutritie

- adoptarea unei diete care include grasimi, proteine, carbohidrati
- consumul a 5 fructe si legume, sortimente diferite zilnic
- consumarea de cereale integrale: (orez, porumb, grau, secara)
- aport de proteina animala si vegetala introducand in alimentatie carnea( peste, pui, curcan,) si leguminoasele( fasole, naut, linte, mazare)
- renuntarea la fumat
- hidratare prin consumul suficient de apa, ceaiuri, ciorbe, supe.

Reguli de bun-simt nutritional:
- evitati excesele. Daca stam zilnic in fata calculatorului nu ne indopam necontrolat cu mancare, nu mancam slanina cu paine sau alimente grase, la fel ca cel care munceste fizic, zilnic, pe camp, de exemplu!
- adoptati o dieta diversificata nu mancati acelasi lucru zilnic, pentru a evita carentele. Nu mancam zilnic carne cu paine, o combinatie nefericita, putem manca carnea cu legume verzi si salate!

  Regula de baza este ca trebuie sa abordam un stil nutritional  diversificat si sa pastram un echilibru intre alimentatie si efortul fizic depus.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sedinta de brainstormig. Ce inseamna, metode de brainstorming

City break venetian. Ce sa vizitezi in Venetia

Ce sutien mi se potriveste? Marimea corecta la sutien. Calculator marime sutien.