Plantele de apartament. Beneficii.

Plantele de apartament sunt un important factor de purificare a aerului din locuintele noastre. Ele pot elimina peste 70% din substantele toxice din spatiile inchise. Pe langa rolul lor estetic, decorativ, unul din marile beneficii este acesta: curatarea aerului in interiorul caselor noastre. 
  Plantele au nevoie de un pamant cu un PH adecvat, de apa in cantitati potrivite in functie de planta, si de lumina solara. Aceste trei elemente trebuie avute in vedere pentru buna ingrijire a plantei si supravietuirea acesteia.  Atentie la pamantul folosit! Cel mai indicat e cel cumparat dim florarii, cel procurat de noi din surse externe, din padure, spre exemplu, poate fi periculos datorita PH-ului ridicat. La pamantul din florarii trebuie verificat termenul de expirare pentru ca, da ,
are un asemenea termen.
In dormitor si in sufragerie, putem pune fara griji ghivece cu orhidee, aceste plante de apartament, pe care le putem gasi in toate florariile si supermarketurile in variate specii, cea mai cunoscuta fiind Phalaenopsis, sunt foarte aspectuase datorita florescentei lor. De asemenea nu prezinta un risc pentru sanatate, prin eliberarea dioxidului de carbon in timpul noptii, atunci cand dormim. Majoritatea acestor orhidee sunt dispuse in ghivece transparente, radacinile lor sunt aeriene, ele se hranesc cu lumina solara, insa pentru un aspect atragator orhideea poate fi pusa si in ghivece de ceramica radacinile ei inaltandu-se deasupra acestora. Alta utilitate a ghiveciului transparent este ca poti sti, privind culoarea radacinilor, daca trebuie sa uzi floarea, sau mai poti amana. Daca radacinile au o culoare de verde aprins nu trebuie udate, daca au o culoare alburie este indicata udarea lor. Orhideele sunt plante decorative, foarte rezistente, nu trebuie udate des rezista la temperaturi crescute dar si la temperaturi joase, asadar merita sa le luati in considerare atunci cand amenajati o incapere.

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sedinta de brainstormig. Ce inseamna, metode de brainstorming

City break venetian. Ce sa vizitezi in Venetia

Ce sutien mi se potriveste? Marimea corecta la sutien. Calculator marime sutien.