Vaccinare pentru prevenirea contaminarii si raspandirii Corona virus 2021

 Vaccinul a fost descoperit, dozele au fost distribuite catre state. Parerile sunt pro si contra cand vine vorba de eficienta acestuia, desi se cunoaste faptul ca numeroase boli crancene au fost eliminate de pe pamant sau tinute sub control datorita inocularii unor vaccinuri create expres in acest sens, spre exemplu poliomielita, variola.
 Imunizarea prin vaccinare este calea cea mai rapida si mai sigura in eradicare pandemiei, imunizarea naturala, de turma nu garanteaza disparitia virusului. Incet, incet, oamenii se vor vaccina mai intai cei din grupele de risc,cum sunt persoanele in varsta cei cu afectiuni cronice, personalul medical , efecte adverse severe la cei vaccinati pana acum nu au fost semnalate intr-un procent relevant . Stay safe!

Up date: Conform datelor furnizate de Institutul National de Sanatate Publica prin aplicatia Registrul Electronic National al Vaccinarilor(RENV) situatia in ziua de 2 februarie este urmatoarea:
   - numar de doze de vaccin Covid 19, Pfizer BionTech in ultimile 24 de ore:
27 548 persoane vaccinate cu o doza 12 248 cu a doua doza 15 300.
Incepand cu data de 27 decembrie 2020 au fost administrate 748 732 de doze de vaccin Pfizer BionTech. Numarul inregistrat de reactii adverse , 1956 reactii comune si minore( febra, mialgii, urticarie, cefalee, durere la locul injectarii).
  Maine, 3 februarie 2021, vor fi distribuite 26 210 din primele doze de vaccin Moderna.
   In Romania alocarea dozelor de vaccin se realizeaza conform calendarului de livrare pus la dispozitie de firma producatoare.
        

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sedinta de brainstormig. Ce inseamna, metode de brainstorming

Ce sutien mi se potriveste? Marimea corecta la sutien. Calculator marime sutien.

Ce este zaharul? Pro si contra consumului de zahar