Cum platim, online, facturile la utilitati, de pe telefon?

  Esti conectat la internet. Ai un cont la furnizorii tai de utilitati. Pe site-urile acestora urmezi pasii indicati si iti creezi un cont vei avea astfel o adresa de email si o parola cu care vei intra in acest cont(ex: myeon, myenel). In aceste conturi gasesti informatii despre facturi (emitere factura, vizualizare, descarcare factura, istoric facturi), citire indexuri, trimitere de solicitari, reclamatii intrebari, date verificari, revizii. Daca este activata contactarea prin email vei primi informatii si pe acesta, exemplu emitere factura. 
   La data emiterii facturii suma apare in cont iar langa aveti casuta plateste. Apasand aceasta casuta va va aparea pe ecran casuta unde trebuie sa introduceti numarul cardului inscriptionat pe acesta(16 cifre) ,apoi cea unde introduceti data de expirare a cardului inscriptionata pe acesta (selectati luna, apoi selectati anul, casutele au sageti ajutatoare) numele inscriptionat pe card, si casuta pentru codul...CVV/CVC ,cele trei cifre de pe banda din spatele cardului. Apasati casuta confirma/trimite dupa care vi se va cere introducerea unui cod pe care il veti primi in mesaj pe telefon, dupa introducerea acestui cod apasati tasta trimite/plateste, daca datele sunt introduse corect veti primi informatia plata procesata cu succes sau plata efectuata. Daca se afiseaza mesajul"banca refuza plata" una dintre cauze este introducerea eronata de cifre sau litere, incercati din nou.
  In cazul in care folositi cardul altei persoane (ex:sot/sotia )se vor cere la un moment dat introducerea ultimilor 6 cifre ale cnp-ului detinatorului cardului si de asemenea crearea unei parole pe care sa o folositi la platile on line,  codul de confirmare va veni pe telefonul detinatorului cardului.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sedinta de brainstormig. Ce inseamna, metode de brainstorming

City break venetian. Ce sa vizitezi in Venetia

Ce sutien mi se potriveste? Marimea corecta la sutien. Calculator marime sutien.