Supa de curcan. Reteta usoara.
Acum, dupa sarbatori, odata ce am gustat toate bunatatiile traditionale, parca ar merge o supa sau o ciorba cu putine calorii, cu o carne slaba, legume si un pic de verdeata.
Supa de curcan, cu salata verde, are un grad de dificultate redus, din prisma prepararii, putine ingrediente, si este satioasa si deliciosa.
Punem la fiert carnea de curcan taiata bucatele( o carne alba cu un continut caloric redus foarte potrivita pentru cei care tin dieta), dupa ce fierbe adaugam morcovi si cartofi taiati in bucati potrivite, lasam la fiert, pe parcurs adaugam o lingurita mica de vegeta naturala(legume uscate si macinate), cand carnea si legumele sunt fierte adaugam salata verde taiata marunt si pe care am stropit- o, in prealabil, cu zeama de lamaie, astfel aceasta nu-si va pierde culoarea verde cand o vom adauga in supa fierbinte. Sare, piper pune fiecare cum doreste. Se stinge focul, supa-i gata!
Carnea de curcan este saraca in grasimi, bogata in proteine, vitamine(complexul de vitamina B) si in minerale(seleniu, zinc, fier). Legumele din supa aduc pe langa savoare, un plus nutritional, si, cu toti stim, hidratarea se realizeaza prin consumul de lichide, ciorbe, supe. Pofta buna,si sanatate-n farfurie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu