Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru sanatate, pe care poti sa le bei zilnic?

   Ceaiul este o bautura preparata din plante si fructe trecute prin anumite procedee de uscare, peste care se adauga apa fierbinte. Sunt zone cu adevarate traditii in cultivarea, prepararea, servirea si degustarea ceaiului cum ar fi India, China, Anglia.
  Bautura este cunoscuta pentru calitatiile sale adjuvante in prevenirea si chiar vindecarea a numeroase boli. Numeroase plante si fructe sunt folosite individual sau combinate pentru proprietatiile lor benefice, atata timp cat combinatile sunt realizate corect si adaptate nevoilor fiecaruia.

Ceaiul verde este un sortiment de ceai faimos pentru calitatile sale terapeutice, antioxidant puternic contine si complexul de vitamine B, cafeina si L-teanina care ajuta la revigorarea organismului energizandu-l.

Ceaiul de ghimbir mai putin cunoscut la noi in tara pana de curand, este un tonic energizant care ne umple de vitalitate, foarte eficient in ameliorarea afectiuniilor digestive si respiratorii.

Ceaiul de musetel cunoscut de toata lumea este eficient in vindecarea bolilor digestive, ale pielii si ochilor. Are efect calmant asupra sistemului nervos.
 
Ceaiul de fructe de padure un ceai cu un gust delicios care ne vitaminizeaza si ne protejeaza de raceli.

Ceaiul de menta preferat de foarte multi dintre bautori de ceai, are numeroase proprietati si ofera nenumarate beneficii organismului uman. Mentine sanatatea sistemului digestiv, calmeaza spasmele, reduce inflamatia din caiile respiratorii, calmeaza sau energizeaza, si pe langa toate acestea, are un gust deosebit de placut.

Ceaiul de turmenic mai putin cunoscut la noi, este o specie de curcuma,  cunoscut condiment indian cu proprietati anticancerigene, antinflamatorii cu un puternic caracter antioxidant adjuvant in tratarea bolilor inimii, a bolilor reumatice si hepatice.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sedinta de brainstormig. Ce inseamna, metode de brainstorming

City break venetian. Ce sa vizitezi in Venetia

Ce sutien mi se potriveste? Marimea corecta la sutien. Calculator marime sutien.