City break venetian. Ce sa vizitezi in Venetia

Venetia...orasul dintre ape este, intradevar, un oras unic in lume.

 Este o atractie turistica cosmopolitana faimoasa, fiind vizitat anual de milioane de turisti. 


O suta douazeci de insule, legate intre ele prin peste trei sute de poduri, cu o arhitectura care combina stilurile bizantin, gotic, baroc, renascentist, clasifica Venetia ca cel mai spectaculos oras european, din punct de vedere istorico-arhitectural.


Orasul vechi te surprinde la fiecare pas prin palatele sale cu o infatisare arhitecturala unica, podurile impunatoare, cele mai inguste stradute si numeroasele canale strabatute de faimoasele gondole, mijloc de transport venetian, caci, trebuie sa stiti, Venetia este singurul oras din lume unde masinile nu circula. Chiar si mersul cu bicicleta este interzis!

Orasul este inscris in patrimoniul UNESCO si se preconizeaza ca pana in a treia decada a anilor 2000 laguna va deveni exclusiv un oras turistic, fara locuitori.

Un city break venetian este un must do pentru orice turist, caci fie ca il admiri de la inaltime din Campanela San Marco, turnul Basilicii San Marco, sau din varful Clopotnitei San Giorgio ori din ambarcatiuniile ce strabat canalele pline de povesti, Venetia este un oras care ofera nenumarate obiective de vizitat.


Ce vizitezi in Venetia?

Piata San Marco cu a sa catedrala Sf Marco, Palatul Dogilor, Turnul cu Ceas este locul pe care sigur nu-l vei rata daca ai sa ajungi in Venetia, punct de atractie central care reuneste laolalta frumusetea, romantismul, istoria si misterele acestui oras.
Basilica San Marco sau Catedrala Sf Marcu a fost pana sa devina Catedrala de Aur a Venetiei in 1807, basilica Dogilor si este un important monument realizat in stil arhitectural bizantin.

Insumeaza 8000 de metri patrati de mozaicuri care infatiseaza legendarele scene biblice din Geneza.

Acestea sunt realizate de Tizian si Titoretto ale caror magnifice creatii le gasiti peste tot in Venetia.

Palatul Dogilor  impresionanta cladire, si Puntea Suspinelor sunt alte doua notorii atractii turistice ale acestui oras.

Puntea suspinelor, construita in 1600 este pasajul care lega inchisoarea venetiana de Palatul Dogilor. Pe aici erau dusi detinutii dupa ce erau judecati, din Palatul Dogilor, spre a fi incarcerati. Numele se pare ca la primit de la suspinele acestor detinuti care strabateau aceasta punte.

Este unul dintre cele mai fotografiate obiective, cadrul perfect fiind usor de prins de pe Ponte de la Paglia.

Principalul bulevard al Venetiei este Marele Canal (Grand Canalo) are 3,8 km lungime iar in trecut toate familile de rang inalt si influente ale Venetiei aveau palate cu deschidere pe acest canal. Fatadele acestora sunt bine preservate azi si le putem vedea de-alungul lui Grand Canalo.

Peste Marele Canal se intinde Podul Rialto construit in 1558 dand acces  la un capat spre Biserica San Bartolmeu iar in celalalt capat se afla aglomerata piata venetiana unde puteti gasi peste si fructe de mare proaspete, magazine artizanale mici si cochete, restaurante si cafenele, pe scurt, locul potrivit pentru shopping in Venetia.

Daca vizitezi Venetia nu poti sa nu te imbarci pe un vaporetto si sa faci o vizita pe insula Murano, casa artizanilor sticlari venetieni.

Acestia au fost trimisi aici pentru a se evita extinderea incendiilor care aveau loc adesea in procesul de prelucrare a sticlei. Modul de realizare a sticlei de Murano era unul special si tinut in mare taina de cei ce practicau aceasta meserie.

Maestri sticlari care isi dezvaluiau secretul si priceperea, in producerea sticlei de Murano,in favoarea altui stat, puteau fi aspru pedepsiti, chiar cu penitenta.

La o aruncatura de bat de acest loc se afla insula Burano, insula a pescarilor, cu frumoase case insiruite, colorate in diferite nuante vi si tipatoare.
Erau astfel zugravite pentru a putea fi recunoscute de pescari pe timp de ceata. 

 Impresionant punct de atractie este si Marea Scoala de San Rocco, cladire realizata din marmura alba intre 1515-1560 , si care gazduieste pe ai sai pereti capodoperele lui Titoretto.

Operele lui Titoretto si Tizian le intalnim si in basilica Santa Maria de la Salute consteuita in 1630 ca multumire adusa fecioarei Maria pentru sfarsitul epidemiei de ciuma.
Venetia un oras magic in care te poti intoarce in timp, pentru a petrece alaturi de vechii venetieni, oameni renumiti pentru stilul libertin de viata. 

Fie ca vizitam orasul in timpul faimosului festival venetian, iarna sau vara, pe timp de zi sau de noapte,


inundat sau nu, Venetia ramane un oras unic in lume care merita vizitat. 

Arhitectura, atmosfera, restaurantele, hotelurile, pravaliie, chiar si frizeriile

au un stil caracteristic aparte, care te vor introduce in atmosfera relaxanta, dar in acelasi timp vibranta, a mood-ului italian.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sedinta de brainstormig. Ce inseamna, metode de brainstorming

Zacusca de vinete in stil traditional, salata de vinete sau vinete la gratar