Atacuri de panica. Anxietate. Ce sa facem cand avem un atac de panica?

Atacurile de panica sunt denumirea data acelor stari de neliniste, de frica care apar brusc, pe fondul unor imprejurari stresante.


 Respiratia ingreunata, dureri in piept, amortirea membrelor, transpiratie, migrene, vertij toate acestea sunt simptome fizice ale atacului de panica. 

Atacul de panica este adesea confundat de persoana care experimenteaza o asemenea stare, cu atacul de cord. (infarctul), din cauza simptomelor asemanatoare.
 
Atacul de panica este o tulburare anxioasa care se manifesta printr-o stare panicoasa in care predomina frica de moarte( de a nu face infarct, sufocare, pierderea cunostintei) sau frica de a inebuni( confuzie, ameteala, dificultati de percepere senzoriala).

Ce sa facem cand avem un atac de panica?

Ne oprim din ceea ce facem.
Practicam respiratia 4/7/8  inspira de 4 ori tine respiratia 7 secunde si expira 8 secunde repeta de cateva ori, aceasta metoda de respiratie controlata va atenua emotiile puternice si nejustificate pe care le simtim in acel moment.

Respiram intr-o punga de carton asa vom opri hiperventilatia si vom regla ritmul respiratiei noastre inlaturand astfel senzatia de sufocare.

Constientizam ca avem un atac de panica  si ca nu o sa ni se intample nimic rau, nu facem infarct nici nu vom lesina.

Acoperim ochii si urechiile prea multi stimuli la intensitate ridicata si  in acelasi timp pot declansa un atac de panica.

Facem mici activitati care sa ne distraga atentia de la sine , mirosim o floare,un parfum,  atingem o suprafata cu mana.

Anxietatea este aceea stare  de stress, neliniste, iritabilitate, pe care o resimtim cu totii la un moment dat. Cand ea devine constanta, acuta  va duce la atacuri de panica si la alte stari nedorite.

Iata cum putem preveni anxietatea:

Constientizam starea pe care o avem( suntem anxiosi acum si nimic mai mult)
Controlom F.F.S.O. cele patru cauze ale anxietatii.
Foame- mancam regulat pentru a preveni scaderea glicemiei.
Furie  - facem o activitate fizica pentru a ne detensiona
Singuratate- trebuie sa vorbim cu alte persoane, sunam rudele prietenii
Oboseala - trebuie sa ne odihnim constant, pentru ca, atunci cand suntem odihniti, toleram si controlam mai bine emotiile.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

City break venetian. Ce sa vizitezi in Venetia

Sedinta de brainstormig. Ce inseamna, metode de brainstorming

Ce este zaharul? Pro si contra consumului de zahar