Bill si Melinda Gates divorteaza. Va afecta, aceasta decizie, colaborarea lor in cadrul fundatiei pe care o administreaza?

Stirea zilei de azi, in mediul virtual, este, de departe, divortul dintre Bill si Melinda Gates.

Multimilionarii filantropi, fondatori ai uneia dintre cele mai mari si cunoscute fundatii caritabile din lume(BMGF), care anul trecut a alocat 1,75 miliarde de dolari in lupta anti Covid 19, au anuntat la inceputul acestei saptamani ca vor pune capat mariajului lor de 27 de ani.
   Foto: worldeconomicforum/swiss         image.ch/ Davos 2009

Cei doi au mentionat ca munca lor filantropica pe care o desfasoara impreuna nu va fi afectata de aceasta decizie asa cum surse ale reuters.com.

Ce face fundatia filantropica BMGF?

Infintata in anulu 2000 in urma unei calatorii in Africa, fundatia a fost creata cu scopul "de a ahjuta toti oamenii sa duca vieti sanatoase si productive"  prin focusarea pe cateva puncte: imbunatatirea sistemului medical si educational in tarile in curs de dezvoltare, tinerea sub control a bolilor infectioase prin imunizare si vaccinare pana la eradicarea acestora(ex: polio, malaria), planificare familiala si sanatate maternala.

Cati bani a cheltuit fundatia in scopuri caritabile?

Doar intre 2009-2015 fundatia a alocat 21 de miliarde de dolari pentru investitii in cercetari medicale si dezvoltare tehnologica pentru tinerea sub control a bolilor infectioase, sanatate reproductiva, planning familial.

Fundatia finanteaza OMS si Fondul Global care lupta impotriva SIDA, tuberculozei si malarie.
A donat peste 3 miliarde de dolari pentru " Global Alliances for Vaccines and Immunisation"(GAVI).



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

City break venetian. Ce sa vizitezi in Venetia

Sedinta de brainstormig. Ce inseamna, metode de brainstorming

Ce este zaharul? Pro si contra consumului de zahar