Randunica #5 curiozitati despre ea

1.Este o specie migratoare. De fapt, este prima pasare recunoscuta ca migratoare, si, datorita ei, a fost inventat conceptul de conservare a speciilor la inceputul sec XIX-lea, populatia fiind pusa in pericol de vanarea lor pentru pene in scop decorativ. La inceputul toamnei migreaza spre Africa in stoluri, pe timp de noapte.

   foto tn.gov.

2.Este o specie monogama, perechea construieste in perioada de reproducere cuibul impreuna. Isi construiesc cuibul din namol si paie . Se intorc la acelasi cuib an de an.

3.Este o specie intalnita peste tot in lume cu exceptia zonelor inghetate si desertice. Schimbarile climatice au determinat un declin al populatiei de randunele. A fost numita pasarea anului 2020 in Romania de Societatea Ornitologica Romana, asociatie partenera a Bird Life International.

4.Denumirea stiintifica a randunicii este Hirundo Rustica. Denumirea arata obisnuinta lor de a-si face cuib in gospodariile oamenilor. Randunica este un simbol al venirii primaverii al renasterii si al libertatii, astfel ca in cultura populara a multor tari o randunica care isi face cuib la stresina casei tale este semn de noroc si bunastare.

5.Se hraneste din zbor cu insecte si bea apa planand pe suprafata apei. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sedinta de brainstormig. Ce inseamna, metode de brainstorming

City break venetian. Ce sa vizitezi in Venetia

Ce este zaharul? Pro si contra consumului de zahar