Retete vegane pentru o alimentatie sanatoasa
Veganismul este un stil de viata caracterizat prin adoptarea unei diete care nu include carnea si alte produse provenite de la animale.
Pentru persoanele consumatoare de proteina animala, preparatele vegane nu suna deloc atragator si apetisant.
Un preparat fara carne lasa impresia ca nu este hranitor si satios, in randul celor cu o dieta omnivora.
Insa aceasta este o perceptie gresita preparatele vegane si vegetariene pe langa faptul ca au in aspect proaspat si colorat, pot fi suficiente pentru a aduce aportul necesar de vitamine si minerale in organism, ne potolesc foamea fara a crea impresia de greu dupa masa si nu determina stare de somnolenta.
Retete de gustari vegane simple, gustoase pe care le mananci din priviri!
Gustare de vinete la gratar
- o vanata taiata pe lungime in trei bucati
- o mana de rosii cherry
- 2 linguri de humus
- o legatura de patrunjel
- 2 linguri de sos pesto verde
- ulei, sare, piper
Vinetele se coc pe gratar sau in cuptor, deasupra se adauga humusul, sosul pesto apoi rosiile calite in ulei de masline si patrunjelul tocat marunt.
Ananas cu orez prajit
Ingrediente pentru piureul de tofu:
-250 g tofu solid
- o ceapa(maruntita)
- 3 catei usturoi(rasi prin ochiul mic de la razatoare)
- o lingurita drojdie nutritionala
- sare, piper, un praf de turmenic
Toate se amesteca cu furculita apoi amestecul se incalzeste in tigaie cu o lingura ulei de cocos.
Legume:
-ardei gras rosu
-morcov
-ceapa rosie
- broccoli
- porumb conserva
- mazare conserva
- doua linguri orez fiert
Ardeiul, morcovul, ceapa se taie marunt, broccoli se rupe in bucati mici, se soteaza toate in wok, in ulei de cocos, se adauga orezul prefiert, prajit si piureul de tofu, sare, piper si se asezoneaza cu fulgi uscati de chili.
Ananasul se taie in doua bucati pe lungime, se indeparteaza 2 -3 linguri din miez pentru a face loc umpluturi de tofu cu legume .
Comentarii
Trimiteți un comentariu