Dress code: elegant casual, negru sau alb

Dress code sau codul vestimentar reprezinta stilul vestimentar care trebuie adoptat conform unui set de reguli de catre  un grup de oameni in anumite imprejurari. 

La cinele de afaceri si receptiile de dupa, codul vestimentar este, de obicei, black tie, cocktail. 

Stilul vestimentar pentru intalnirile de la pranz cu caracter oficial poate fi elegant casual sau chiar elegant sport daca ele se desfasoara intr-un cadru sportiv: echitatie, teren de golf.

Ce inseamna dress code elegant casual?

Codul vestimentar elegant casual presupune materiale elegante, clasice si de buna calitate care fac tinuta sa arate natural si confortabil.

Rochiile si fustele elegante pana la genunchi sau putin peste, in culori deschise, pastelate, in timpul zilei, (daca exista nesiguranta in combinarea lor se poate opta pentru tinute in alb sau negru), iar seara, celebra rochita neagra in lungimea potrivita, sunt criterii acceptate de stilul elegant casual, care nu vor da gres.
   foto new_york_classy instagram

Acest cod vestimentar a devenit un stil de fashion abordabil de-alungul intregii zile, un stil de oras,  pe care fiecare il poate individualiza prin folosirea accesoriilor si bijuteriilor preferate, transformandu- l astfel intr-un stil propriu sofisticat si practic in acelasi timp. Este un stil pentru cei care vor sa aiba o tinuta elegant, clasica, decenta.

Pantalonii jeans nu sunt o optiune cand vorbim de acest cod vestimentar, ei sunt potriviti alaturi de sandale, in stilul casual sport. Pantalonii ar fi de evitat ca piesa de vestimentatie feminina in acest stil, dar daca neaparat se alege acest articol de imbracaminte, e de preferat sa fie pantaloni, piesa a unui costum, din materiale comode care nu se sifoneaza la prima atingere.
Foto new_york_classy instagram

Pantofii stiletto sunt alegerea potrivita care confera eleganta alungind silueta, sandalele, platformele si tenesi inflorati nu se incadreaza nicidecum in acest stil. 
Accesorile, precum palariile, adauga un plus de eleganta, iar ochelarii de soare pot sa confere tinutei o nota chic si relaxanta.foto new_york_classy instagram

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

City break venetian. Ce sa vizitezi in Venetia

Sedinta de brainstormig. Ce inseamna, metode de brainstorming

Ce este zaharul? Pro si contra consumului de zahar