Ce trebuie sa stim cand plecam cu cortul? Trei aspecte importante: cort, sac de dormit, saltea de izoprem.

Atunci cand plecam in drumetie si vom petrece noaptea afara, in natura, sub cerul liber vom avea nevoie de cateva lucruri pe care sa le luam cu noi. 
Iata 3 din ele:   cort, sac de dormit si izoprem.

   foto via Imgur

Cortul ar fi bine sa fie ales cat mai mic, astfel va fi mai usor de carat si de asamblat si mai rezistent la vant.
Pentru cei care merg prima data cu cortul, aceasta este varianta ideala.
De asemenea, sa fim atenti, atunci cand cumparam cortul,  la rezistenta la ploaie, aspect specificat in enumerarea caracteristicilor cortului.
Ea este exprimata in mm coloana de apa ( un cort rezistent la apa este acel cort care suporta 10000 mm).

Un sac de dormit usor de transportat care poate fi introdus in rucsac intr-un mod compact si eficient si care catareste sub un kg, ar fi varianta atragatoare pentru orice excursionist plecat in camping. Insa un sac care are dimensiuni mai mici si este carat usor nu este intodeauna si cel mai confortabil.

Sacii de trekking sunt usor de carat au aceea forma binecunoscuta care aproape ca se muleaza pe linia corpului, un sac mai confortabil are dimensiunile mai mari in forma triunghiulara pentru a oferi mai mult loc si este prevazut cu materiale fine si bumbac .

Sacul trebuie ales si in functie de anotimpul in care plecam cu cortul. Trebuie sa fim atenti la temperatura de confort indicata pe sac( 0-10 grade, 10-20, peste 20).

Salteaua de izoprem este aceea bucata de spuma izolanta care ne protejeaza de temperaturile solului.

Izoprenul pentru camping trebuie sa fie ales din categoria celor destinate acestei activitati, si nu a celor potrivite pentru activitati sportive(pilates, yoga).

Tinand cont de dimensiuni, materiale, temperaturi ,scopul utilitatii, sigur vom face alegera corecta a cortului, sacului de dormit si al saltelei izoprem! 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

City break venetian. Ce sa vizitezi in Venetia

Sedinta de brainstormig. Ce inseamna, metode de brainstorming

Ce este zaharul? Pro si contra consumului de zahar