Nu poti folosi google maps, cu telefonul in mana, in timp ce conduci!

Dezvoltarea tehnologiei informatice si a comunicatiilor a facut posibila, orientarea in spatiu si parcurgerea unor distante mari, mult mai usoara, prin aparitia sistemului GPS.


Fie ca ne aflam in masina, pe bicicleta, trotineta sau pe jos, destinatia noastra este mai usor de gasit si sigur nu ne vom rataci daca urmam instructiunile gps-ul sau google maps de pe telefonul mobil.

Banala si clasica harta rutiera de hartie, nu ne mai e de folos, ea devine un exponat de muzeu!

Pot folosi google maps de pe telefon atunci cand conduc?

Da, dar telefonul mobil trebuie manevrat manual de sofer doar cand masina stationeaza, ori printr-un intr-un dispozitiv hands-free cand aceasta se afla in miscare.

La fel cum harta de hartie nu poate fi citita in timp ce conduci fara sa-ti distraga atentia de la activitatea rutiera, la fel e, in ziua de azi, folosirea telefonului.

Folosirea telefonului, in timpul condusului este ilegala, reprezentand o abatere, drastic sanctionata, de la regulile rutiere, iar in unele tari este reglementata ca infractiune.

In Romania OG. nr 11/2019 prevede urmatoarele:

"In timpul conducerii pe drumurile publice ale unui autovehicul in miscare, conducatorului auto ii este interzisa tinerea in mana sau folosirea cu mainile in orice mod a telefonului mobil sau a oricarui dispozitiv mobil prevazut cu functia de inregistrare sau redare text foto sau video"

Cat este amenda?

Sanctiunea prevazuta pentru aceasta contraventie : amenda intre 870 si 1.160 lei ; intre 6 si 8 puncte amenda si riscul de a pierde dreptul de a conduce pentru o luna de zile daca savarsirea acestei fapte a dus la incalcarea altei reguli de circulatie.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce este zaharul? Pro si contra consumului de zahar

Sedinta de brainstormig. Ce inseamna, metode de brainstorming

Ce sutien mi se potriveste? Marimea corecta la sutien. Calculator marime sutien.