Exfoliant natural pentru toate tipurile de piele, din doar doua ingrediente, zat de cafea si zahar!

   Exfolierea pielii este o etapa importanta in ritualul de ingrijire a pielii care nu trebuie neglijata.

   Prin exfoliere se indeparteaza celulele moarte de pe suprafata pielii si se stimuleaza circulatia sangvina la nivelul epidermei. Pielea este astfel rejuvenata si pregatita pentru hidratare.

   Exfolierea regulata te poate scapa de problemele tenului cum ar fi accnea,  de asemenea netezeste ridurile si intarzie aparitia acestora.

   Exfolierea poate fi chimica, profesionala si fizica.

Primele doua proceduri sunt de obicei realizate de profesionisti in cabinetele cosmetice si dermatologice. Metodele, substantele, ustensilele folosite in asemenea proceduri necesita anumite cunostiinte si folosirea lor cu precautie pentru a nu provoca rani sau iritatii care vor avea urmari nedorite.

  Exfolierea fizica a pielii poate fi realizata de fiecare dintre noi acasa folosind diverse scrub-uri achizitionate din comert sau preparate de noi acasa.

In functie de tipul de piele pe care il avem vom alege un scrub cu granulatie mai mare sau mai mica, miscarile prin care vom aplica scrubul trebuie sa fie delicate si usoare pentru a nu ranii pielea.

  Un scrub eficient pe care putem sa-l preparam rapid si oricand este cel pe care il facem amestecand o lingura de zat de cafea (sa fie rece), si o lingura de zahar (alb, brun, brut).
 Dupa curatarea pielii aplicam prin miscari circulare acest amestec pe piele si masam usor. Zatul de cafea contine polifenoli, antioxidanti puternici care energizeaza pielea si stimuleaza circulatia la nivelul pielii, uleiul continut de boabele de cafea ajuta la emolierea pielii si inmoaie astfel pielea moarta usurand procesul de indepartare a acesteia prin exfoliere. Zaharul este un bun exfoliant, insa trebuie manevrat cu grija, granulatia lui fiind destul de mare si duritatea particulelor de zahar, una ridicata. Zaharul retine apa la nivelul pielii, pastrand astfel pielea hidratata in timpul procesului de exfoliere.

 Exfolierea cu scrub-ul din zat de cafea si zahar  se poate face o data pe luna, de preferinta seara, pentru a da timp pielii sa se regenereze in timpul somnului.
  Dupa exfoliere se aplica o crema hidratanta.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sedinta de brainstormig. Ce inseamna, metode de brainstorming

Ce sutien mi se potriveste? Marimea corecta la sutien. Calculator marime sutien.

Ce este zaharul? Pro si contra consumului de zahar