Patrunjelul verde, sursa de calciu mai importanta decat lactatele!

Calciul este un mineral foarte important pentru functionarea optima a organismului uman. 

Carente ale acestui mineral pot duce la dereglari functionale sau chiar la afectiuni grave . Transpiratiile reci, mai ales in zona cefei, pierderile de memorie, halucinatiile, durerile musculare, problemele dentare, fragilitatea oaselor sunt cateva din simptomele care anunta o lipsa de calciu. 

Absortia deficitara a acestuia, din cauza unor afectiuni intestinale sau a alcoolismului ori lipsa altor vitamine si minerale precum vitamina D, magneziu, zinc, necesare in asimilarea si stabilizarea calciului in organism, aportul precar de calciu prin alimentatie sunt cateva din cauzele care pot cauza carenta de calciu.

  
Surse de calciu,  care nu trebuie sa lipseasca din alimentatie, sunt: produsele lactate, plantele cu frunze verzi, semintele, leguminoasele.
  
O sursa inedita de calciu este patrunjelul verde. Da, banalul patrunjel verde, pe care il folosim ca planta aromatica in ciorbe, supe, tocanite, salate!

Pe langa vitamina D si un continut ridicat de vitamina C, frunzele de patrunjel contin la 100g, 140 mg calciu, in timp ce 100g de lapte contin 120 mg calciu.
  
  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Constructie casa pasiva. Costuri.

Cele mai importante vitamine pentru cresterea imunitatii #C, D, E

Transursoaia, povestea unui drum dintre Alba si Cluj.