Cine a inventat bitcoin-ul? Cat de riscanta e investitia in criptomoneda bitcoin?

Creditul pentru crearea bitcoinului, in anul 2009, este acordat lui Satoshi Namakoto, titulatura in spatele careia s-ar afla un grup de persoane, si nu una singura, asa cum s-ar putea crede.

Mai multe persoane au revendicat, in ultimul timp acest nume sustinand ca ei sunt adevaratii Satoshi Namakoto, cum ar fi antreprenorul Craig Wright sau dezvoltatorul bitcoinului Gavin Andersen si creatorul gold coin-ului Nick Szabo.
 
Misteriosul inventator care se ascunde dupa acest pseudonim nu este inca cunoscut. Iar in mediul de afaceri investitional se vorbeste despre faptul ca aflarea adevaratei identitatii a creatorului acestei valori tranzactionale ar putea duce la o depreciere a acesteia cu consecinte negative pe piata criptomonedelor.
Bitcoin-ulu este o criptomoneda.

Ce este o criptomoneda?

Criptomoneda este o forma de plata care poate fi folosita on line in schimbul unor bunuri si servicii. Criptovalorile functioneaza in baza unei tehnologii numite blockchain, o tehnologie descentralizata care manageriaza si stocheaza tranzactiile cu criptomonede. Peste 6, 700 de  asemenea criptovalori sunt tranzactionate zilnic public.

Bitcoin-ul este una dintre ele.
 Aceasta criptovaloare este vazuta ca moneda, virtuala desigur, a viitorului. Insa pana acolo, o anumita valoare tranzactionata trebuie sa prezinte stabilitate, pentru ca, in functie de ea, sa se poata determina un pret corect pentru bunuri si servicii, care vor putea fi platite cu criptomonede. 

Deocamdata, piata de tranzactionare a criptovalorilor nu este deloc stabila, desi s-au facut investiti notabile in acest sens(vezi Elon Musk), cu scop speculativ sau nu. Investitiile in criptomonede sunt astfel nesigure  desfasurandu-se pe o piata foarte volatila cu fluctuatii foarte mari si rapide.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sedinta de brainstormig. Ce inseamna, metode de brainstorming

Ce sutien mi se potriveste? Marimea corecta la sutien. Calculator marime sutien.

Ce este zaharul? Pro si contra consumului de zahar