Ce sarbatorim de Pasti?
Venirea primaverii cu toate aspectele ei pozitive, zile senine cu soare bland si stralucitor, verdeata care incepe sa se aratate peste tot, florile de primavara, inmugurirea copacilor si inflorirea lor, trilurile pasarelelor intoarse pe la cuiburi, aduce o stare de bine de optimism, speranta pentru noi inceputuri.
Tot acum credinciosii din toata lumea, fie ei catolici sau ortodocsi, sau adepti ai iudaismului, sarbatoresc Pastele, o importanta sarbatoare religioasa .
Semnificatia Pastelui.
De Pasti, crestinismul, celebreaza Invierea lui Iisus Hristos. Dupa patimile prin care acesta trece pentru a mantui lumea de pacatele sale, acesta va invia, asa cum el insusi prorocise la cina cea de taina. Este tot o renastere. La fel ca renasterea naturii .
Frica cea mai mare a omenirii este frica de moarte. Ea este izvorul, baza spirituala pentru multe din religiile lumii.
Credintele pe care se cladesc temeliile acestor religii ne spun ca moartea nu inseamna un capat de drum. Ea poate semnifica si punctul unui nou inceput, o noua viata mai buna, mai promitatoare decat cea anterioara.
Evreii, protagonistii Bibliei(culegere de scrieri pe care se intemeiaza cel putin doua din marile religii existente) sarbatoresc de Paste eliberarea poporului evreiesc din sclavia egipteana. Tot o renastere, un nou inceput, o noua tara, un nou popor, o noua credinta, un proces de metamorfozare in ceva mai puternic.
Comentarii
Trimiteți un comentariu