Apartament studio open space sau decomandat, cu bucataria inchisa, separat??

  Te afli la un pas de a cumpara primul tau apartament, prima ta yala, prima ta cheie! Probabil e ceva la care visai de mult dar acum cand a venit intr-adevar momentul sa-ti achizitionezi apartamentul apare si dilema. 

Sa optez pentru un apartament tip studio open space sau pentru un apartament clasic cu incaperi separate si pe cat posibil si decomandat?
 
Compartimentarea open space presupune ca, livingul si bucataria sa imparta acelasi spatiu. Insa chiar daca nu exista pereti, zonele pot fi delimitate prin amenajarea interioara, amplasarea mobilierului, a covoarelor, a plantelor de interior chiar a instalatiilor de iluminat. 

Avantajul unui asemenea apartament este ca, se creeaza impresia de spatiu, prin aceasta nedelimitare fizica a bucatariei si sufrageriei. 

Dezavantajul este ca spatiul astfel folosit scade gradul de intimitate. De asemenea atunci cand gatesti e bine sa te asiguri ca hota este pornita, altfel miresmele, delicioselor tale preparate, se vor imprastia in intrega incapere.

Spre deosebire de abordarea moderna pe care o propune conceptul de open space, pentru cei care doresc intimitate si au planuri pe termen lung (intemeierea unei familii va presupune un spatiu delimitat pentru ca fiecare membru sa se simta confortabil, atunci cand vorbim de un spatiu mic, maxim 50 m patrati). 

De asemenea folosirea hotei e recomandata si in cazul acestui tip de compartimentare in cazul in care se gateste cu usile deschise, sau etansarea acestora nu este tocmai reusita.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sedinta de brainstormig. Ce inseamna, metode de brainstorming

City break venetian. Ce sa vizitezi in Venetia

Ce sutien mi se potriveste? Marimea corecta la sutien. Calculator marime sutien.