Uleiul de masline. Beneficii pentru sanatate si utilizarea lui in tratamente cosmetice

 Uleiul de masline obtinut prin zdrobirea, amestecarea si centrifugarea fructelor de maslin, este cunoscut din antichitate atat ca ingredient culinar cat si ca  remediu pentru tratarea  diverselor afectiuni. 

Tari cu traditie in extragerea si comercializarea uleiului de masline sunt in special tarile de pe coasta Mediteraneei: Spania, Portugalia, Italia si Grecia.
  Sunt trei feluri de ulei de masline: cel obtinut din turte de masline, virgin si extravirgin.

  
Uleiul extravirgin este considerat cel care are cele mai bune beneficii pentru sanatate. Are un continut ridicat de substante nutritive si antioxidanti fenolici.

Printre beneficiile uleiului de masline enumeram: 
 -are continut caloric redus ceea ce duce la reducerea colesterolului din sange prevenind astfel bolile cardiovasculare
-este bogat in vitamina E imbunatateste aspectul pielii
-are efect antinflamator ameliorand simptomele bolilor reumatice
-are efect antibacterian previne bolile sistemului digestiv prin eliminarea bacteriilor periculoase.

  Tratamentele cosmetice cu ulei de masline constituie o metoda simpla, necostisitoare si eficienta de ingrijire a tenului, a parului, a unghilor si a pielii uscate.

Fiind un ingredient natural folosirea uleiului pentru ingrjire si infrumusetare nu prezinta riscul de aparitie a reactiilor alergice, asa cum se poate intampla in cazul tratamentelor cosmetice pe baza de ingrediente chimice sintetizate.

Simpla aplicare a uleiului si masarea pielii pentru absorbtia acestuia va face pielea mai hidratata si stralucitoare si va avea efect in prevenirea si estomparea ridurilor.
 Aplicat simplu sau impreuna cu un alt ulei, cum ar fi uleiul de cocos, pe parul umed, timp de 40 de minute, uleiul de masline constituie o masca ideala pentru parul uscat cu tendinta de rupere. El face parul mai matasos si stimuleaza regenerarea acestuia.
     

Constituie si un bun tratament pentru unghiile firave, care se rup usor. Se incalzeste si se aplica saptamanal cu un disc de vata pe unghii.

  Indepartarea celulelor moarte de la suprafata epidermei, cu un amestec realizat din sare de mare si ulei de masline sau zahar si ulei de masline va lasa pielea curata, neteda si hidratata.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sedinta de brainstormig. Ce inseamna, metode de brainstorming

City break venetian. Ce sa vizitezi in Venetia

Ce este zaharul? Pro si contra consumului de zahar