Argintul poarta noroc. Bijuterii clasice.

 

 Argintul este materialul pretios cel mai des folosit in crearea bijuteriilor inca din timpuri stravechi. Doar aurul il depaseste, cand e vorba de acest titlu.

Bijuteriile din argint sunt de nenumarate feluri si in nenumarate forme. Ele atrag prin frumusetea lor prin modul lor de creare, prin calitatea metalului si combinarea acestuia cu alte materiale pretioase si semipretioase.
 
In antichitate oamenii considerau ca argintul are puteri miraculoase, influentand soarta. Bijuteriile create din argint erau considerate talismane care ii protejau de nenorociri si boli, pe cei care le poarta.Si astazi argintul este vazut, de catre unii ca un metal aducator de noroc si care inlatura blestemele.

 S-a constatat ca argintul are proprietati antimicrobiene, actionand ca un antiseptic, ajutand astfel la videcarea ranilor prin prevenirea infectarii acestora.

Ce este argintul?

Conform DEX-ului : Metal pretios,maleabil, inoxidabil si ductil, alb- cenusiu, stralucitor cu mare conductibilitate electrica si calorica utilizat pentru podoabe, obiecte uzuale, instrumente medicale, la fabricarea oglinzilor, in fotografie etc.

In secolul al XIX-lea, bijutierii se intreceau intre ei in crearea de podoabe din acest material, atat pentru femei cat si pentru barbati, brose cu chihlimbar, coliere, bratari, inele cu pietre pretioase, sau reprezentari ale simbolurilor religioase.
  Multe dintre aceste bijuterii clasice, considerate vintage  sau transmis, din proprietar in proprietar, pana in zilele noastre.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sedinta de brainstormig. Ce inseamna, metode de brainstorming

City break venetian. Ce sa vizitezi in Venetia

Ce este zaharul? Pro si contra consumului de zahar