Zacusca de vinete in stil traditional, salata de vinete sau vinete la gratar

Vinetele fac parte din aceeasi familie de legume cu ardeiul, cartoful, rosiile.

Au un continut ridicat de apa , peste 90%, sunt bogate in carbohidrati si minerale, si sarace in zaharuri. De aceea, aceste legume sunt alimentul perfect pentru cei care sunt la cura de slabire sau care doresc sa- si mentina greutatea.

Fibrele si sarurile minerale ( potasiu magneziu, calciu, fosfor, fier,) pe care le contin, fac din vanata o leguma din care se pot crea preparate simple dar delicioase si satioase, care inlatura senzatia de foame cu un aport foarte mic de calorii. O vanata de marime medie are 24 calorii.

Traditionala zacusca de vinete

Zacusca de vinete este un preparat traditional in zona Balcanilor.
Retete de zacusca de vinete intalnim la sarbi, macedonieni, unguri, greci, bulgari, romani, si, desi fiecare reteta are o caracteristica specifica fiecarui popor, zacusca de vinete se face cam in acelasi fel, folosind trei ingrediente de baza : vinete, gogosari/ceapa, ulei.

Salata de vinete

Vinetele coapte in cuptor, pe plita sau gratar alaturi de ceapa tocata marunt frecata cu sare si amestecate bine cu ulei de floarea soarelui, sunt tot ce avem nevoie pentru a crea celebra salata de vinete, extrem de gustoasa si satioasa.
Pentru un plus de aport caloric, se poate adauga o lingura de maioneza proaspat preparata.

Vinete la gratar

Poate nu asa atragatoare pentru papilele gustative precum zacusca si salata de vinete, simpla coacere a vinetelor pe gratar, presarate cu sare si usturoi tocat , si servirea acestora cu diferite sosusuri sau alaturi de alte legume la gratar , poate constitui un mod de preparare a vinetelor rapid si mult mai prietenos cu silueta.


Fie ca alegem traditionala zacusca de vinete facuta ca la mama acasa, nelipsita salata de vinete pe care o savuram cu atata pofta in copilarie sau mai noua reteta de vinete la gratar, vinetele sunt legume care aduc numeroase beneficii daca sunt introduse regulat in alimentatie.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum sa fii manager in propria afacere? Cat de greu e sa faci ceea ce vrei?

Masina anului 2021, primul SUV electric, Volkswagen ID 4

Cele mai importante vitamine pentru cresterea imunitatii #C, D, E